Efterspørgslen for investering er næppe set større

Lau Christensen / 3 år siden

Covid-19 epidemien har ikke kun løftet salget digitalt, som vi belyste i vores digitale analyse i forbindelse med julesalget 2020 – også private investeringer følger trop.

Læs med i indlægget herunder.

 

Efterspørgslen for investering er næppe set større

For udover et omsætningsboost hos mange danske e-butikker, har efterspørgslen for investering for alvor fået private investorer til tasterne – aldrig har investeringsplatformene hentet så mange nye medlemmer på én gang, som der opleves i øjeblikket. Alle vil simpelthen investere. Dette indlæg er ikke et indlæg omhandlende investeringsrådgivning, men i stedet sættes der fokus på nogle af de platforme der har oplevet tilmeldingsvækst – herunder: Nordnet og Saxobank. Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Frederik Askov Storm, der har bloggen Ungmedpenge.

Hvilken platform skal jeg vælge?

Som beskrevet indledningsvist, er der rigtig mange private investorer i finansmarkedet, med det formål at lave et fornuftigt investeringsafkast. Dette er naturligvis nemmere sagt end gjort, hvilket gør at der tit dannes usikkerhed, frygt og ikke mindst eufori. Dette kendetegnes også med begrebet: udbud og efterspørgsel, som er prisdannende for markedet.

I dette indlæg kommer vi omkring en sammenligning af Saxobank og Nordnet, der kan gøre dig som investor klogere på hvilken investeringsplatform du skal vælge – og principielt er det ikke et spørgsmål om enten eller, eftersom bank X ikke nødvendigvis behøver at udelukke bank Y. Husk det.

Hvad skal man være opmærksom på?

Skal man have oprettet et nyt depot, er det værd at bemærke begreber som kurtage, gebyrer, omkostninger med mere. Du kommer ikke udenom at der vil være nogle omkostninger i forbindelse med køb og salg af værdipapirer, men afhængig af platformen kan dette variere en smule.

Der kan forekomme nogle kurtagefordele hos Saxobank, hvis man køber enkeltværdipapirer. Men har man en langsigtet strategi, og ikke som sådan ønsker at plukke sine aktier selv, men overlader det til en fond eller ETF, kan det give mening at benytte sig af Nordnets månedsopsparing, der tilbyder kurtagefri købshandler. Dog skal man naturligvis være opmærksom på fondens eller ETF’ens årlige omkostninger.

Fordelen ved den lavere kurtage hos Saxobank, er også betydningsfuld eftersom de tilbyder ingen minimumskurtage, der blev indført d. 02.11.2020. Det vil sige, at man ikke behøver at købe for X volume, før investeringen giver mening – dette kan især vække en interesse for især yngre investorer.

Studiefordele

Der er studiefordele at hente, hvis man ønsker at investere som studerende. Du indsender blot dit studiekort og fordelene vil automatisk træde i kraft – dette gør sig gældende på begge platforme.

Opsummering

For at tage de vigtigste opsummeringspunkter af henholdsvis Nordnet og Saxobank, kan man fremhæve:

Nordnet: Nordens største børsmægler, månedsopsparing, adgang til de små nordiske aktier.

Saxobank: Banken ligger inde med de laveste kurtager, aktiesparekonto (dog forventes der at Nordnet også får denne), samt adgang til mange forskellige markeder.

I sidste ende er det din beslutning hvilken platform du trives bedst med, men som vi også skrev indledningsvist – det ene depot udelukker ikke det andet.

Husk at de største afkast skabes med tålmodighed. Lad dig ikke friste af andres afkast, men kig i stedet på dit depot som en helhed – og spørg dig selv:

Ville jeg også købe dette værdipapir i dag?

Hvis svaret er JA, er værdipapiret stadigvæk en del af din strategi, og man bør holde fast. Det fortæller historien over de sidste 200 år, og mon ikke det også fortsætter sådan de næste 200?

Held og lykke med dine investeringer.