Webdesign som tiltrækker kunder

Lennart Christensen / 3 år siden

Webdesign som skaber mere trafik

Hvad er forskellen på godt og dårligt webdesign. Og hvordan kan man optimere sin hjemmeside uden at lave alt sit webdesign om. Her kommer nogle webdesign Tips, der kan generere dig mere salg.

Webdesign med kontakt mellem dig og dine kunder

En hjemmeside er et vigtigt forretnings redskab og hver virksomhed bruger sin hjemmeside forskelligt. Nogle bruger det til at generere her og nu indtægter via en webshop, mens andre bruger det til at generere kundeemner, telefonopkald, eller fysiske besøg. En ting har alle dog tilfælles og det er at man ønsker at bruge sin hjemmeside til at skabe mere salg og mere vækst. Til det kræver der er godt webdesign.

Der er flere måder som du kan optimere din hjemmeside på, uden at du behøver en totalombygning af dit webdesign.

Brug for en ny hjemmeside?

Identificer, hvor besøgende ruller til og klikker på.

Når du ved, hvor dine besøgende på hjemmesiden er og ikke klikker på, kan det hjælpe dig med at omplacere dine CTA fra døde zoner til områder, der tiltrækker klik. Et varmekortværktøj, som f.eks. Hotjar, vil ikke kun vise dig, hvor klikene opstår, men også hvilken trafik / henvisningskilde der producerer dem. Dette værktøj viser dig også, hvor langt på siderne dine besøgende bevæger sig.

Dette giver dig mulighed for at teste flere call-to-action-steder og give dig svar på, hvilke som bliver vist og klikket på. Insigt i, hvor dine besøgende klikker giver dig stærke data, der kan bruges til at konvertere mere salg.

Heatmap splittest A/B test

Analyser dine Google Analytics data

Når du ved, hvilke trafikkilder der ikke producerer konverteringer, og hvad din trafik gør før konverteringen, kan du foretage betydelige ændringer. Forestil dig, om du var i stand til at identificere, at størstedelen af din sociale medietrafik ikke konverterede? Du kan derefter allokere dit sociale mediebudget til de kanaler, der producerede resultater.

Hvad nu hvis du kunne identificere, at størstedelen af dine konverteringer var i din blog inden konverteringen? Den viden kan du udnytte til at tiltrække endnu mere trafik til din blog.

Når du fuldt ud forstår dine Google Analytics data, hjælper det dig med at eliminere dårlige trafikkilder og opskalere markedsføringsindsatsen, der kører den højeste procent af konverteringer.

Installer en live chat

Mange virksomhedsejere antager, at en livechat kun er godt for hjemmesider, der har en webshop – men hver hjemmeside kan drage fordel af dette enkle værktøj og det er noget du kan installere uden at ændre på dit webdesign.

Hvis du foreksempel er en restaurant, der forsøger at skabe reservationer og fysiske besøg, så kan en Live chat hjælpe med at lette ekspeditionen, ved at fange den besøgende, som har et hurtigt spørgsmål inden de booker et bord. Måske taber du kunden, hvis du ikke tilbyder denne service. De fleste chat-tjenester kan integreres med en app til mobilen, så du altid kan svare på chatten, selv om du er på farten. En live chat er en billig løsning, der kan give mærkbare resultater og det kan fixes uden at røre betydeligt ved dit webdesign.

En god hjemmeside vil tiltrække og vække dine besøgende. En fantastisk hjemmeside vil generere mere salg.

Læs mere om Live chat

Split-test dit webdesign

Nogle gange vil de mindste ændringer føre til de største konverteringsgevinster. Der er flere brugervenlige værktøjer, som giver dig mulighed for at teste flere sider op i mod hinanden, for at se hvilken der konverterer bedst.

Noget så enkelt som at ændre teksten fra “Send” til “Hent tilbud” kan give chokerende forbedringer.

A B Split test webdesign

Prøv med video

Nogle gange skal du fange din besøgendes opmærksomhed på en anden måde. Forbrugere kan blive immune over for visse tilbud, så du skal finde på andre måder at få fat i dine kunders opmærksomhed. Ved hjælp af video som integreres i dit webdesign på din hjemmeside, hvor du beskriver dit produkt eller din tjeneste, kan dette hjælpe dig med at øge dine konverteringer på din hjemmeside.

En vellykket video vil fange, underholde og uddanne seeren. Hvis du kaster du ud i video, så sørg for at det er en kvalitets video du laver. Hvis det er dårligt produceret, vil videoen formentlig have en modsat effekt og skubbe dine besøgende væk. Sørg for, at kvaliteten af din video er en direkte afspejling af din virksomhed og dit brand.

En hjemmeside skal helst være intuitiv og gøre sådan at brugerne kan navigere ubesværet rundt på den. En hjemmeside bliver nemlig kun en succes, hvis brugerne kan komme derhen, hvor de skal hen uden at blive frustreret.

Fokus på UX webdesign

Brugeroplevelsesdesign (UXD eller UX) handler om at lave hjemmesider i overensstemmelse med, hvordan folk bruger dem. Design dem til at være brugbare, tilgængelige, logiske og en fornøjelse at bruge. Et godt værktøj til webudvikling af brugervenlige hjemmesider er Bootstrap.

Ikke alene vil UX design gøre dit websted mere troværdigt, men det vil gøre din hjemmeside mere mindeværdig.

Relateret: Hvad er Boostrap?

Her er nogle gode UX design retningslinjer:

Udnyt whitespace(mellemrum): Denne er sandsynligvis den nemmeste på listen. Brug mere mellemrum og giv mere plads mellem elementer på dine sider, så det er muligt at trække vejret. Whitespace(mellemrum) gør dine sider lettere at læse og forstå. Tætpakkede sider vil kun forvirre den besøgende og tage fokus væk, fra dine vigtigste punkter.

Mobilvenlig: At gøre din hjemmeside mobilvenlig er et must. Mobil- og tablet-brugere har nu overgået desktop-brugere, og flere og flere mennesker køber via deres mobil. Hvis mobile versioner er langsomme eller ikke svarer, vil folk opgive det på mindre end 4 sekunder.

Over folden: Over folden henviser til, hvad der er synligt på skærmen, før du ruller ned. Det er, hvad den besøgende vil se først og forme deres første indtryk efter. Studier har vist at kun 23% af de besøgende ruller på deres første besøg på en hjemmeside. Det betyder, at 77% af de besøgende ikke vil rulle – De vil bare se indholdet over folden. Derfor skru op for charmen i det øverste område, så brugeren får lyst til at scrolle. Når det er sagt, så findes der i dag et utal af skærmstørrelser, samt browsere hvorfor du ikke bør tænke på hvor meget du kan proppe i første skærmbillede, men designe efter at dit indhold er opbygget med prioritering og logik for brugeren. Dette betyder altså ikke, at du bør have alt i sidens øverste område, bare at du skal gøre det bedste ud af det pågældende område for at skabe “attention“.

Webdesign som tiltrækker kunder - attention

Blog om det

Har du en blog, så brug den! Det er fantastisk til at øge SEO på dit websted, hvilket giver mere trafik til dit website, og samtidig øger du dine kundeemner. Tænk på emner, som folk vil finde interessante og hjælpsomme i din branche og skriv om det. Jo mere indhold du genererer og deler jo bedre.. Et godt valg af indholdsstyringssystem er WordPress, det giver dig nem adgang til at oprette og ændre indholdet på din hjemmeside.

Relateret: 7 Simple SEO ændringer

Igang med dine webdesign ændringer

Nu har du fået en liste her med en række forslag til dit webdesign og hjemmeside. Du kan formentlig selv implementere nogle af disse, og andre skal du muligvis have hjælp fra en webdesign fagmand. Teknologien ændrer sig i et hurtigt tempo og vi er her for at navigere dig i den rigtige retning og har du spørgsmål til indlægget, til webdesign eller ønsker hjælp med dit webdesign eller online markedsføring, så er du mere end velkommen til at kontakte os. 🙂

Lidt om vores erfaringer med Webdesign

Vi har i hele vores arbejdsliv arbejdet med webdesign og strategisk online markedsføring, og har den vej igennem samarbejdet med mange forskellige brancher og virksomheder. Vi er ambitiøse for de forretninger vi får lov at samarbejde med. Opgave lille som stor, så har du vores fulde fokus. Hos os får du en hjemmeside der opfylder alle nødvendige krav til en moderne hjemmeside. Vi skriver koder, som er i overensstemmelse med Googles retningslinjer, og vi bygger hjemmesider i et responsive layout. Vi mener at en god hjemmeside vil tiltrække og vække dine besøgende, men en fantastisk hjemmeside skal kunne generere mere salg.